Campanie 2%

CAMPANIA 2% 

Multumiri celor care ne-­au sustinut in anul 2015 si au directionat 2% din impozitul pe venit pentru copiii cu tulburari de spectru autist.
Asociatia “Captivi in propria minte” poate sa ajute in continuare datorita hotararii dumneavoastra.

Asociatia contribuie la constientizarea si sensibilizarea oamenilor la dificultatile si nevoile copiilor cu tulburari de spectru autist si/sau alte tulburari de dezvoltare.

Vrem sa facilitam accesul la servicii personalizate de recuperare si integrare sociala pentru acesti copii.

Apelam la procentul 2% pentru a acorda accesul cat mai multor copii la interventia comportamentala (ABA) intr-un centru medical specializat . Impreuna ii ajutam pe ei sa creasca, iar noua ne creste inima de bucurie la fiecare reusita.

Este alegerea dumneavoastra ca si contribuabil sa directionati 2% din impozitul pe venit pe care il platiti statului catre o organizatie non­guvernamentala (asociatie, fundatie etc.). Aceasta suma este deja achitata, ramane sa stabiliti destinatia.

Procentul 2% este foarte mic in comparatie cu ajutorul obtinut cand mai multi oameni decid pentru aceeasi cauza. Suma nu este o donatie sau o sponsorizare ci este parte a bugetului de stat folosita de organizatia pe care o alegeti.

Descarcă formularul 230 daca ai o singură sursă de venit (salariat).
Descarcă formularul 200 dacă ai contract de PFA sau ai o profesie liberală.

2017 – PROCEDURA DE REDIRECTIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT:

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !
Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2016, sa sprijiniti activitatea Asociatiei” Captivi in propria minte”, completati si transmiteti, pana in 25 mai 2017, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

a) daca aveti doar venituri din salarii: DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 230 si completati, citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2016, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.
b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 200 si completati, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2016, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

All the information were found at this significant source about the essays, research papers, term papers, coursework, dissertations, and article writing.